Een stressmanagementtraject helpt jouw medewerker wanneer hij of zij last heeft van stress, overbelasting, disbalans of burn-out en klachten ervaart zoals hieronder beschreven. Deze klachten zijn niet altijd allemaal tegelijk aanwezig.
Chronische stress is een glijdende schaal. Hoe langer de overbelasting (fysiek en mentaal) genegeerd wordt, hoe ernstiger de klachten worden en hoe langer het herstel duurt. Preventief of vroegtijdig ingrijpen is dus zinvol en zorgt voor minder of helemaal geen uitval op het werk.
Mogelijke klachten bij stress:
Wat levert het traject op?
Aan het einde van het traject worden significante verbeteringen van klachten ervaren. Deze zijn ook meetbaar. De medewerker ervaart niet alleen verbetering van de klachten maar weet ook hoe hij of zij de energiebalans beter in evenwicht kan houden. Jouw medewerker heeft geleerd hoe de balans tussen inspanning en ontspanning zo optimaal mogelijk kan worden bereikt. Men leert beter om te gaan met stress en overbelasting maar ook om het voor te zijn en op tijd in te grijpen.
Wanneer doen? Het traject kan worden ingezet bij medewerkers die zijn uitgevallen met stressklachten of de preventie daarvan.
Maatwerk
Het traject is maatwerk. Dit wil zeggen dat het wordt toegespitst op de (werk) situatie van de medewerker. We kijken naar de oorzaken van overbelasting in het leven, zowel werk- als privé gerelateerd en naar mogelijke oplossingen om hier anders mee om te gaan. Ook wordt psycho-educatie ingezet; uitleg over hoe overbelasting ontstaat in het lichaam, en welke gevolgen dit heeft. Uiteraard komen ook oplossingen en methoden om er anders mee om te gaan aan de orde.
Huiswerk en resultaat
Door het onderzoeken van stressbronnen, maken van opdrachten, aanpassingen in het dagelijkse leven en gesprekken met de stresscoach krijgt de medewerker zijn werk, privéleven en energie weer in balans. Jouw medewerker kan weer met plezier aan het werk (blijven) en krijgt ook zijn gehele leven weer beter op de rit.
Locatie: De gesprekken kunnen plaatsvinden op het werk, thuis, achter de computer/tablet of op een samen overeen te komen locatie. Voor face2face gesprekken werkt Coach@home in de omgeving van Amstelveen/Amsterdam en rondom Haarlem/Heemstede.
Met behulp van videobellen werkt Coach@home wereldwijd.
Methode
De methode die wordt gehanteerd is de CRS-methode. De stresscoach is een Erkend CSR- stresscoach en heeft opleiding gevolgd bij het CSR-centrum. De methode is ontwikkelt door psychotherapeut Sonja van Zweden. CSR staat voor Chronic Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van verstoringen in de inspannings- en herstelsystemen als gevolg van langdurige stress. De CSR-methode integreert kennis uit de psychologie, biologie, neurologie, endocrinologie en immunologie en focust bij de behandeling op vier niveaus: lichaam, cognitie, emotie en gedrag.
Coach@home kent geen wachttijd. Binnen een week kan jouw medewerker terecht.
Bij Coach@home leert jouw medewerker beter omgaan met stress, vermoeidheid, overbelasting en burn-out. Dit zorgt voor significante gezondheidsverbeteringen.
Bij Coach@home leert jouw medewerker de arbeidsmarkt effectief benaderen. 95% van de cliënten vinden tijdens of direct na het traject ontwikkelkansen of nieuw werk.
Heeft jouw medewerker een persoonlijke coachingsvraag? Dan kan hij of zij terecht voor een traject op maat, afgestemd op jouw vraag of ontwikkeling.
Wordt jouw medewerker ontslagen en komt hij in aanmerking voor Outplacement? Dan kun je natuurlijk ook terecht bij Coach@home voor het aanbieding van een traject op maat.
Wil jouw medewerker gebruik maken van een Ontwikkeladvies? Dan kun je bij Coach@home een traject op maat aanbieden.
Scumsan dictum mi ipsum sit amet mi. Phasellus luctus consectetur ornare. Aliquam in sollicitudin tortor, at efficitur turpis.accumsan dictum mi ipsum sit amet mi. Phasellus luctu.
De meeste coachingstrajecten bevatten na het eerste gratis kennismakingsgesprek tussen de 5 en de 10 gesprekken en deze vinden meestal om de twee weken plaats.
I.v.m. de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus vinden alle gesprekken plaats via telefoon, beveiligd beeldbellen en/of beveiligd mailen. Dit gaat heel goed!